Op 13 februari 2018 werden uit de combinatie PRECIOUS SWEET ROSE VAN MEINWEG X CREEKWATER VERTIGO 7 gezonde pups geboren. ZIVA bleek inderdaad drachtig van 10 pups: 5 teefjes en 5 reutjes. Na een zware aanloop van de bevalling  kwam de eerste pup thuis ter wereld. Bleek helaas niet meer in leven en had de toegang naar buiten voor de rest geblokkeerd. Eerst rustig thuis afgewacht hoe het vervolg van de bevalling zou verlopen.  Na contact toch uit voorzorg naar dierenkliniek Sleeuwijk gereden. Onderweg werden we enorm verrast door de geboorte van een teefje. Heerlijk gezond. ZIVA gelijk in haar moederrol en de pup lag al te drinken voordat we aankwamen bij de kliniek. Daar zijn uiteindelijk 3 teefjes en 4 reutjes ter wereld gekomen. Voor twee andere teefjes bleek dat moeder natuur anders had beslist.

 

Er volgde een 2e verrassing: 1 teefje kwam ter wereld met witte voeten. De labrador stamt oorspronkelijk af van de St. John's hond en soms vind je dit via de kleur vererving nog terug. Bovendien was ze met 170 gram ! de allerkleinste uit het nest en was het maar de vraag of we haar groot konden brengen. Kregen gelijk een handleiding hoe we met sonde voeding om moesten gaan.

Dat hebben we niet hoeven toepassen. Door extra aandacht en inspanning (zeker gedurende de 1e twee weken) en een geduldige en zeer zorgzame ZIVA is ze zelfstandig blijven drinken en groeide stapsgewijs mee met de rest.

 

Het werd een heerlijk avontuur. 8 Weken lang genoten we van gezond opgroeiende pups. Ze groeiden op bij ons in huis en maakten alles in ons gezin mee. Ook lukte het ons de kleintjes zindelijk te maken. Uiteindelijk gingen de geïnteresseerden pup kopers blij naar huis met hun sociale én zindelijke pup:

 

De teefjes:

WATER NYMPH SWEET ROSE OF APHRODITE  bleef bij ons, roepnaam: DJEZ

WATER NYMPH BRAVE ROSE APHRODITE

WATER NYMPH CUTE ROSE OF APHRODITE

 

 

De reutjes:

 

WATER NYMPH FAITHFUL GIFT OF LIFE

WATER NYMPH COURAGEOUS  GIFT OF LIFE

WATER NYMPH HONEST GIFT OF LIFE

WATER NYMPH FORCEFUL GIFT OF LIFE